Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Louis Dance Company/Louis Company School

Vanaf najaar 2015 wordt de locatie van Louis aan het Muzenplein in Den Haag elk weekend omgetoverd tot het danspodium van Louis Dance Company. Louis Dance Company is een nieuw dansgezelschap voor jong talent. Binnen Louis Dance Company is plaats voor reeds geschoolde dansers tot 18 jaar, maar ook voor ongeschoold jong danstalent vanaf 10 jaar dat wordt opgeleid op Louis Company School, de eigen dansopleiding van het dansgezelschap.

Dansers van Louis Company School trainen 2 tot 4 dagen per week na school. Ze worden getraind in de vakken klassiek ballet (waaronder spitzentechniek), in verschillende moderne dansstijlen, jazzdans en improvisatie en worden intensief gecoacht in het ontwikkelen van hun eigen danstaal. Ook voor hiphop-dansers die hun stijl willen leren blenden met moderne dans en jazzdans is plaats binnen Louis Dance Company en/of Louis Company School. Het rooster van de jonge dansers wordt bepaald door leeftijd, niveau en specifieke ambitie.

De performances van dansers van Louis Dance Company zijn uiteenlopend van karakter: ze variëren van repertoire-fragmenten uit beroemde klassieke balletten zoals de Notenkraker, tot jazzdansimprovisaties op bijvoorbeeld Miles Davis tot moderne choreografieën met als basis de unieke en authentieke danstaal van de individuele danser. Afhankelijk van de danser kan hiphop een ingrediënt zijn van die danstaal.

Louis Dance Company en Louis Company School zijn een initiatief van Anne Bakker. Van 2003 tot 2014 heeft zij de artistieke leiding gehad over de PreDanceAcademy van de gemeentelijke kunstinstelling Kumulus in Maastricht. Tientallen leerlingen van deze dansvooropleiding zijn mede dankzij haar intensieve coaching inmiddels doorgestroomd naar dansopleidingen door heel Nederland en België of zijn inmiddels werkzaam als professioneel danser in binnen- en buitenland.

.enrico artez 2015

Enrico Meijer (zie foto hierboven) is op 14-jarige leeftijd begonnen bij de PreDanceAcademy. Hij was afkomstig uit het streetdance-wedstrijd-circuit. Bij Anne Bakker volgde hij lessen klassiek ballet, moderne dans, jazzdans, improvisatie en compositie. Hij heeft gedanst in meerdere producties van Anne Bakker waaronder 'This page intentionally left blank', 'Zsinderella' en 'Cris de jeunes' . Inmiddels zit Enrico in het 3e jaar van Artez in Arnhem op de hbo-opleiding uitvoerende dans.

 naima AHK 2015                     

Naïma Souhaïr (zie foto hierboven) volgde vanaf haar 14e lessen klassiek, modern, jazz en compositie bij Anne Bakker. Zij danste mee in Bakkers producties 'Vleugelam' en 'Cris de jeunes' en maakte onder coaching van Anne Bakker de choreografie Bitches Brew voor het festival Jazz Maastricht. Zij was daarnaast actief in het streetdance-wedstrijd-circuit. Naïma zit nu in het 4e jaar van de hbo-opleiding showmusical- en jazztheaterdans bij de AHK in Amsterdam. Zij nam in 2015 deel aan het Cadance-festival in Den Haag met de voorstelling Lalla Rookh waarin zij met 5 andere dansers een uitdagende mix van hiphop, breakdance en popping brengt, daarbij geinspireerd door Indiase dans. 

Fleur Roks en Celine Wetzels (foto hierboven) zijn op 14 -jarige leeftijd begonnen op de PreDanceAcademy. Beiden volgden bij Anne Bakker 12 tot 15 uur per week lessen in klassiek ballet, pointestechniek, moderne dans, jazzdans, improvisatie en compositie. Daarnaast kregen zij hiphoplessen op de PDA. Zij dansten o.a. mee in 'Bitches Brew' op muziek van Miles Davis, 'Cris de Jeunes' op muziek van Ligeti, in fragmenten van de  Notekraker, de Westsidestory en in de jazzdans-improvisatie-performance 'Spontaneous' tijdens festival Jazz Maastricht. Fleur is dit jaar toegelaten bij de opleiding tot modern uitvoerend danser bij Artez in Arnhem en Celine heeft een green card gekregen voor de opleiding tot modern danser op Codarts! 

Manouk Pluis is op haar 11e begonnen met lessen op de PreDanceAcademy. In eerste instantie kwam ze vooral omdat ze zich wilde voorbereiden op het dans-onderdeel van de audities voor de musical Droomvlucht in de Efteling. Behalve in Droomvlucht speelde ze in de musicals Ciske de Rat, The Sound of music, Dik Trom en Klaas Vaak en de Kinderen voor Kinderen musical Waanzinnig Gedroomd. Momenteel doet ze mee aan Junior Dance 2015. Ze danst binnenkort in de finale! Manouk bleef ook na haar auditie voor Droomvlucht lessen volgen bij Anne Bakker in klassiek ballet, moderne dans, jazzdans, improvisatie en compositie. Ze danste mee in Zsinderella, Bitches Brew, West Side story en Cris de Jeunes.

    

Arthur Gerards begon op 15-jarige leeftijd bij de PDA. Na zijn middelbare school volgde hij de opleiding tot musicalartiest op Fontys in Tilburg. Arthur heeft gedanst in Eurodisney Parijs en speelt momenteel in Warhorse!

Julia Alsdorf (3e van rechts op de foto hierboven) danste vanaf haar 8e bij de PreDanceAcademy. Tot haar elfde volgde ze bij Anne Bakker 5 lessen per week. Op die leeftijd is ze aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. 

Anne Bakker over het werken met jong danstalent:

'Ik kan mij niet fijners voorstellen dan te doen wat ik nu doe: werken met jonge dansers die met (ontluikende) bezieling bezig zijn met dit vak! Bezieling is waar het om draait in mijn lessen. Bezieling geeft je de wilskracht om het onderste uit de kan te halen voor wat betreft de ontwikkeling van de benodigde danstechniek;bezieling maakt dat beweging en expressie wortelt in je persoonlijkheid;een bezielde danser stelt zijn lijf en gemoed op zijn eigen unieke wijze open voor muziek; improvisaties en creaties van een bezielde danser zijn een weerspiegeling van hun eigen wil en onderzoekende geest.

Ik doceer klassiek ballet, verschillende moderne dansvakken, jazzdans, improvisatie en ik coach leerlingen bij het zelf maken van choreografieën.  Mijn lessen zijn fysiek en mentaal intens. Vaste onderdelen zijn oefeningen die een diep bewustzijn van spier- en gewrichtsgebruik bevorderen. Ik ga voor een zeer zuivere techniek. Techniek is immers het instrument waarmee de danser zich kan uiten. Een slordige techniek belemmert zijn vrijheid om zich te uiten in dans! Daarnaast stel ik mijzelf steeds tot doel om combinaties te maken en muziek te gebruiken die de dansers (en mijzelf!)als het ware optillen, passioneren, ontroeren,raken en /of enthousiasmeren. Mijn lessen gaan over voldoening halen uit hard werken, maar vooral ook over open leren staan voor alles waar je ook maar van kan genieten in dans!

Iedereen die op die manier wil werken, is in mijn lessen van harte welkom'.

Danstalent dat auditie wil doen voor Louis Dance Company of Louis Company School kan zich aanmelden via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Auditie geschiedt op afspraak.